МЗС вимагає відкликати запрошення путіна на саміт G20

Війна, Новини, Політика, Суспільство
Міністерство закордонних справ України вимагає виключення росії з G20 після визнання володимиром путіним відання наказу про ракетні удари по інфраструктурі України і відкликання його з саміту на Балі.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Твіттері, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по українських цивільних та енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не має сидіти за одним столом із світовими лідерами. Запрошення путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а росія – виключена із Групи двадцяти», – зазначив речник.

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми кількох областей України. Частину ракет збила ППО.

Пізніше лідер країни-агресора визнав російську атаку на енергетичні обʼєкти і назвав її відповіддю на вибухи в тимчасово окупованому Севастополі напередодні.

Саміт G20 у Балі — сімнадцята зустріч глав держав Групи двадцяти та держав-партнерів, відбудеться 15–16 листопада 2022 року в Індонезії, на острові Балі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.