25-річний іноземець створив підпільну тютюнову фабрику під Чернівцями

Кримінал, Новини, Суспільство

Поліція виявила неподалік Чернівців підпільну тютюнову фабрику з налагодженим повним циклом виробництва сигарет. За версією правоохоронців, роботу фабрики організував 25-річний іноземець.

Під час обшуків у цехах виявили 1,2 тонни тютюну, різноманітне обладнання та упаковки популярних марок сигарет. Поліція не вказує, де саме працювала фабрика і не називає, громадянином якої країни є власник цеху. Наразі триває розслідування, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Як у вівторок, 1 листопада, повідомила прес-служба поліції Чернівецької області, йдеться про склад поблизу Чернівців. 25-річний іноземець обладнав приміщення напівавтоматичним обладнанням для повного циклу виробництва. Також придбав усе необхідне для виготовлення фальсифікованих сигарет: незаконно виготовлений тютюн, упаковки для сигарет різних торгових марок, фільтри та інші розхідні матеріали.

«Під час санкціонованого обшуку в приміщенні підпільного цеху поліцейські вилучили обладнання, 1,2 тонни тютюну, майже 5 тис. розфасованих цигарок у пачках, 63 рулони паперової стрічки для виготовлення сигарет, 21 ящик з поліграфією для фасування готової продукції та інші пакувальні матеріали», – йдеться у повідомленні поліції.

Наразі 25-річному іноземцю повідомили про підозру за ч. 2 статті 28, ч. 2 ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів). Розслідування триває. Правоохоронці з’ясовують всі обставини роботи нелегальної фабрики та інших осіб, які можуть бути причетними до незаконного виробництва.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.