Боднарівчани знову дивують: на Калущині виготовляють 2-метрового дерев’яного українця

Новини, Суспільство, Туризм

На Калущині незабаром 2-метровий українець зустрічатиме всіх, хто проїжджатиме через село Боднарів.

Про це повідомив голова громади Андрій Найда, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Майже щотижня ми розповідали про те, як мешканці Боднарівського старостинського округу працюють активно на Перемогу. Кількість відправлений автівок на фронт – не злічити. А тепер боднарівчани знову дивують, і не тільки нашу громаду”, – написав він.

За його словами, посеред села з’явиться образ самого боднарівчанина – сильного і незламного українця. Його виготовляє із дуба майстер Іван з Тлумацької громади.

“Це буде справжній велетень, заввишки більше 2 м. А дерево, яке нещодавно саме впало від негоди, якраз пригодилося. Назва села походить від назви ремесла, виду деревообробного промислу, який пов’язаний з виготовленням ємностей — бочок, діжок тощо. Тому й біля чоловіка буде велика дерев’яна діжа”, – додав пан Андрій.

Ідея належить старості Олегу Дрогомирецькому. Односельчани підтримали і тепер з нетерпінням чекають завершення робіт.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.