Петиція про присвоєння загиблому командиру “Карпатської Січі” Олегу Куцину звання Героя України набрала 25 тисяч голосів

Новини, Політика, Суспільство

Петиція до Президента України Володимира Зеленського про присвоєння звання Героя України загиблому в російсько-українській війні командиру батальйону “Карпатська Січ” Олегу Куцину із позивним Кум набрала 25 тисяч голосів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку народноъ депутатки Оксани Савчук.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті президента, 29 жовтня станом на 9:25 петицію підтримали 25 130 людей. Тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

“Є народні герої, які присвятили себе боротьбі, і визнання — це найменше, чим повинна віддячити їм держава. Надіюсь на рішучі дії з боку влади. Ми не забули про тебе, Куме! Герої не вмирають!” — написала Оксана Савчук.

Вона також додала, що разом з іншими народними депутатами підготувала запит зі зверненням до президента надати Олегу Куцину звання Героя України посмертно. Запит підписали 12 нардепів.

Що відомо

Олег Куцин — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник “Легіону Свободи”, командир 49 стрілецького батальйону “Карпатська Січ” Сухопутних військ ЗСУ.

Народився в Івано-Франківську, жив та працював у Тячеві Закарпатської області, де у 2005-2006 роках на посаді першого заступника голови керував райдержадміністрацією. Олег Куцин — почесний громадянин міста Тячів. Воював за Україну з 2014 року. З його ініціативи була створена добровольча штурмова рота “Карпатська Січ”.

Згодом підрозділ розширили до меж батальйону й перейменували на окрему добровольчу чоту “Карпатська Січ” (ОДЧ “Карпатська Січ”), що увійшла до складу 93 механізованої бригади.

Олег Куцин брав участь в обороні Донецького аеропорту, боях за Піски, де отримав поранення.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну разом з побратимами обороняв Київ, тримав позиції в Ірпені, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмщині. У травні 2022 батальйон реформувався у 49 стрілецький батальйон “Карпатська Січ”, який увійшов до складу Сухопутних військ ЗСУ.

Командир “Карпатської Січі” Олег Куцин загинув 19 червня 2022 року в боях на Ізюмському напрямку.

У серпні 2022 року Андрій Сусол зареєстрував на сайті президента петицію про присвоєння Олегу Куцину звання Героя України посмертно. 9 вересня з таким самим проханням до Президента України, Голови ВРУ та Головнокомандувача ЗСУ звернулися депутати Івано-Франківської міської ради.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.