Директор баскетбольного клубу “Говерла” розповів про приставку “Прикарпаття” до назви

Новини, Суспільство

Сім років тому, коли команда перестала брати участь у Суперлізі, потрібно було думати, як працювати далі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Кореспонденти Фіртки поспілкувалася з багаторічним директором клубу Андрієм Володимировичем Дроздовим, який розповів про те, звідки взялася ідея приставки “Прикарпаття” до назви команди.

“Сім років тому, коли ми перестали брати участь у Суперлізі, потрібно було думати, як працювати далі. Я зустрівся із міським головою Русланом Марцінківим і ми обговорювали, що робити далі та як зберегти клуб. Міський голова допомагає всім спортивним клубам, товариствам та спортсменам”, – говорить він.

Директор каже, що це, звісно, дуже добре, але запитання полягало в тому, як зробити це все ефективно під одним началом.

“Тобто, створити клуб, от як, наприклад, “Прикарпаття”. Я завжди спорткомітету казав, що необхідно зробити якийсь дизайн спортивної форми та емблеми для Івано-Франківська. Щоб всі, кому допомагає місто, були в одних кольорах та в одному дизайні, щоб футболісти, баскетболісти, волейболісти – були в одному стилі. Це виглядає круто”, – розповідає Дроздов.

Ось сьогодні в Україні є “Дніпро” – баскетбольна та футбольна чоловічі команди.

“Де ще є таке? У нас подивіться – за європейським прикладом: Бенфіка, Реал чи Барселона. Також є в Польщі клуби, які об’єднують багато видів спорту.

У нас зараз: “Прикарпаття” – футбольна чоловіча та жіноча, “Прикарпаття” – баскетбольна чоловіча та жіноча та волейбольна жіноча, які грають в Першій Лізі. П’ять клубів тільки спортивних ігор. Чому ще це не підтягнути? Якщо спортсмен займається, наприклад, легкою атлетикою, теквондо чи іншим видом спорту, нехай представляє клуб “Прикарпаття” – це було б круто”, – каже він.

Це питання, яке варто було б розв’язати, про це постійно точаться дискусії. Можливо, це питання не одного року, але поступово дійде до цього.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.