У трьох селах Івано-Франківщини через сказ у собаки запровадили карантин

Новини, Суспільство, Туризм

У селі Текуча та сусідніх Середньому Березові й Акрешорах Косівського району запровадили карантинні обмеження через підтвердження сказу у собаки.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на лікаря-ветеринаря Юрія Кристиняка.

Спалах хвороби у собаки спеціалісти зареєстрували 30 вересня 2022 року в селі Текуча Яблунівської громади.

“До уваги жителів та гостей району: будьте обережними, прогулюючись лісами. Не допускайте контакту з дикими та бродячими м’ясоїдними тваринами”, — попереджає Юрій Кристиняк. А також нагадує, щоб власники домашніх тварин щороку їх вакцинували проти сказу.

Що відомо

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людей, за якого вражається центральна нервова система з ознаками поліоенцефаломієліту. Хвороба супроводжується паралічем. Людина заражається під час укусу або коли слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру. Інкубаційний період недуги складає від семи днів до одного року. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі собаки і коти. Захворівши, дикі тварини перестають боятися людей і навіть вдень можуть забігати в населені пункти і кусати людей і тварин.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.