російський суд покарав «місіс Крим-2022» та її подругу за пісню «Червона калина»

Новини, Політика
У тимчасово окупованому Криму «суд» оштрафував «місіс Крим-2022» Ольгу Валєєву за виконання пісні «Ой у лузі червона калина», а її подругу за це заарештували.

Про це повідомило інтернет-видання «Крим.Реалії», передає онлайн-газета Голос ІФ.

«Російський суд оштрафував на 40 тисяч рублів «місіс Крим-2022″ Ольгу Валєєву та заарештував її подругу на 10 діб за виконання української пісні «Червона калина», – йдеться в дописі.

Жінок визнали винними у «дискредитації» російської армії та «демонстрації нацистської символіки».

Ользі Валєєвій призначили штраф, оскільки вона має неповнолітніх дітей.

Російські силовики у Криму також виклали відео із вибаченнями жінок.

Раніше Валєєва та її подруга виклали в Instagram відео, на якому виконували пісню «Червона калина». Російська поліція почала перевірку через цю публікацію. Валєєва пост видалила та заявила, що «не знала про сенс пісні».

Як повідомлялося, у вересні на окупованому півострові притягли до відповідальності шістьох організаторів та гостей весілля в Бахчисараї, де співали «Ой у лузі червона калина».

У серпні в Криму заарештували діджея, який увімкнув кліп на пісню «Дике поле».

Самопроголошений “глава” Криму аксьонов заявив, що за виконання українських пісень на півострові відкриватимуть кримінальні справи.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.