На Прикарпатті судитимуть чоловіка, який вимагав 10 000 доларів фіктивного боргу

Кримінал, Новини, Суспільство

Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного чоловіка за вимагання неіснуючих боргів в умовах воєнного стану (ч.4 ст.189 КК України).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру

Слідство встановило, що обвинувачений у червні-липні 2022 року вимагав у потерпілого 10 000 доларів США неіснуючого боргу. Він залякував насильством, побив чоловіка та погрожував знищити його майно у разі відмови від передачі коштів. Побоюючись за своє життя, чоловік передав вимагачу частину коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали
слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Івано-Франківській області.

Довідково: санкція ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.