Роману Гурику — 28 років. У Франківську вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

2 жовтня 2022 року іванофранківцю Роману Гурику виповнилося б 28 років. Його життя 20 лютого 2014 року під час Революції гідності зупинила куля снайпера. Щороку студенти та викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника збираються у дворі вишу, щоб вшанувати пам’ять Романа Гурика.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати

Його подвиг та хоробрість стали мотивацією студентів до боротьби й зараз, розповідає Суспільному тимчасова виконувачка голови студентського сенату Вікторія Лялюк.

“Насамперед наша держава має бути вільною й незалежною. Пізніше ми собі самостійно вибудуємо країну нашої мрії”, — говорить Вікторія.

Роману Гурику — 28 років. У Франківську вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні
Тимчасова виконувачка голови студентського сенату Вікторія Лялюк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Мама Романа Ірина Гурик пригадує, коли почалася Революція гідності, її син вчинив так само, як колись вона під час Помаранчевої революції.

“Я дуже чітко згадувала слова мами й тата, коли вони мені казали: “Боже, ну куди ти їдеш, в тебе є мала дитина”. Я відповідала їм, якщо ми зараз нічого не поміняємо, не будемо нічого відстоювати, то все так і залишиться. Ті ж слова я почула через декілька років, коли мій син їхав на Майдан. Це був головний аргумент, він мені завжди казав: “А ти де була?” — розповідає Ірина Гурик.

Роману Гурику — 28 років. У Франківську вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні
Мама Романа Гурика Ірина. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну родина Гуриків заснувала благодійний фонд “Майдан гідності”, який допомагає воїнам та людям, які постраждали від воєнних дій. Волонтерством займаються й дві сестри Романа.

“У них немає варіантів не допомагати. Дівчата приїжджають разом з нами, пакують коробки, все складають. Вони знають, як це все відбувається, вони це все проходять разом з нами”, — розповідає Ірина Гурик.

Роману Гурику — 28 років. У Франківську вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда повідомив, що у лавах ЗСУ країну захищають 34 студенти та дев’ятеро викладачів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.