Сім років “Едельвейсам”. 10 окрема гірсько-штурмова бригада відзначає річницю з дня створення (відео)

Війна, Новини, Політика

1 жовтня 10 окрема гірсько-штурмова бригада, яка дислокується у Коломиї на Івано-Франківщині, відзначає сім років з дня створення. До початку повномасштабної війни бійці “десятки” боролися з окупантами у Мар’їнці, Авдіївці, Попасній, Золотому, Катеринівці, Кримському, Широкиному, повідомляють у відео на Facebook-сторінці військового формування.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Зокрема, в ньому йдеться, що з 25 лютого до 6 березня воїни з полігону в Новояворівську переїхали на Волинський напрямок. Там бійці мали завдання — не допустити ймовірного наступу РФ з території Білорусі.

“У той час на суміжній території у повній готовності до наступу перебували до восьми батальйонно-тактичних груп армії РФ. З 25 лютого 2022 року 8 окремий гірсько-штурмовий батальйон перебував на Київському напрямку в резерві командувача Сухопутними військами ЗСУ. У березні бійці “десятки” проводили штурмові дії та взяли під свій контроль кілька населених пунктів — Рудницьке, Лук’янівка, Лукаші”, — йдеться у відео.

Зараз воїни 10 окремої гірсько-штурмової бригади виконують бойові завдання та борються з окупантами на Донеччині.

Своїх побратимів із річницею створення бригади привітав командир “десятки” Михайло Сидоренко.

“Сім років для людини — юний вік. Але, враховуючи умови, в яких створена бригада, то протягом семи років вона має потужний бойовий шлях. Пишаюся кожним військовим, який входив до лав бригади, який стоїть на обороні нашої держави у війні з цим клятим ворогом. Хочу в цей день весь колектив, всіх побратимів привітати зі святом і побажати якнайшвидшої перемоги, якнайшвидшого повернення до сімей, батьків, рідних. Мирного неба, процвітання нашій бригаді, нашим “Едельвейсам”, — сказав Сидоренко.

Також зі святом “десятку” привітав голова Верховної ради України Руслан Стефанчук.

“З початку повномасштабного вторгнення ви відзначилися у боях під Києвом, Харковом, Сєвєродонецьком та Бахмутом. Ви зараз пишете не лише свою історію, а й історію країни. Не дарма ви вибрали собі символом квітку едельвейс, яка витримує жорстокі умови, яка, чіпляючись корінням за відкриті усім вітрам скелі, попри височінь цвіте над хмарами. Ви — такі ж стійкі, незламні й непереборні. Завжди зі щитом, завжди перші, завжди на вершині. Ви — сила та гордість ЗСУ”, — сказав Руслан Стефанчук.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський на Facebook-сторінці написав, що місто з моменту створення бригади допомагає її бійцям. З початку повномасштабного вторгнення ця підтримка вийшла на новий рівень.

“Можливо, дехто не знає, але зараз у Коломиї більшість робіт, які робляться, — завдяки 10 гірсько-штурмовій бригаді. На це є дві причини. Перша — “едельвейси” до відкритого вторгнення боронили Україну і після — одними з перших стали до бою. Друга — саме завдяки “десятці” ми виконуємо бюджет і можемо продовжувати розвивати місто. Мужні та сильні воїни, незламні, непохитні. Коломия пишається тим, що голосно може сказати: “Ви — коломийські!” — сказав Богдан Станіславський.

Зараз воїни 10 окремої гірсько-штурмової бригади воюють з окупантами на Бахмутському напрямку. За героїзм під час виконання бойових завдань військовослужбовцям подякував президент Володимир Зеленський.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.