Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя (відео+фото)

Без рубрики

ренер з боксу із Запоріжжя Ігор Дерновий через повномасштабну війну переїхав до Івано-Франківська наприкінці вересня. Із собою чоловік забрав вісьмох вихованців. Як вдалося адаптуватися у новому місті та продовжити тренування, читайте у матеріалі Суспільного.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ. 

У рідному місті Оріхів Запорізької області тренер Ігор Дерновий упродовж 13 років виховував чемпіонів з боксу. Чоловік пригадує, навчав дітей у спортивному залі, який він облаштував самотужки. Наприкінці лютого, коли місто почали обстрілювати росіяни, приміщення частково зруйнувалося, каже Ігор. Не було світла, води та зв’язку.

Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“На початку березня переїхав до Запоріжжя. Зараз в нашому місті Оріхів — лінія фронту. Це там, де зупинили рашистську навалу. Але місто під постійними артилерійськими обстрілами, тому треба було виїжджати. Нас розмістили в спортзалі. Я зі своїми вихованцями продовжив тренування у Запоріжжі. І все було добре. Але з 19 вересня почалися обстріли ракетами щодня, від 15 до 20 прильотів”, — розповідає Ігор Дерновий.

До Івано-Франківська тренер приїхав 28 вересня. Із собою привіз вісьмох своїх вихованців. Серед них — чемпіони всеукраїнських змагань.

Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя
Тренер-боксер Ігор Дерновий. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“У Запоріжжі нам заборонили тренуватися через обстріли. І щоб не було простою у дітей, я вирішив переїжджати. Поспілкувався з їхніми батьками, вони дали згоду. Тим паче, що у місті залишатися було небезпечно”, — каже Ігор Дерновий.

Допомогли із житлом місцеві спортсмени.

Найстаршому вихованцю тренера — 15 років, а наймолодшому — 10. Серед них сім років займається боксом Олексій Бодюл. Зараз хлопець — кандидат у майстри спорту. Каже, переїжджати було складно, адже у місті залишилася його родина.

Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя
Спортсмен Олексій Бодюл. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Важко, звичайно, без рідних, без батьків. Вони мене провели на потяг. Ми щодня зідзвонюємося, як вони там, — говорить Олексій Бодюл. — Хочу перемогти й поїхати на чемпіонат Європи. Виступити гарно там, щоб прославити Україну”.

Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Переїхав разом зі своїм тренером й боксер Ярослав Габідулін. Розповідає, в Оріхові його квартиру обстріляли російські військові. До вересня він разом із батьками жив у Запоріжжі. Каже, найбільше мотивують його зараз не опускати руки наші захисники. Він хоче бути таким же мужнім та сильним.

Вивіз вісьмох вихованців з-під обстрілів. Історія тренера-боксера із Запоріжжя
Спортсмен Ярослав Габідулін. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Було трішки важко, але нас тут гарно прийняли. Тут — гарні, доброзичливі люди, — каже Ярослав Габідулін. — У боксі хочу отримати звання кандидата в майстри спорту, в мене зараз перший розряд. Хочу підтримувати фізичну форму, змогти захистити себе на вулиці, також бокс дисциплінує добре і працює критичне мислення”.

Зараз боксери наполегливо тренуватимуться до чемпіонату України серед юніорів, який планують провести у листопаді на Закарпатті. Усі свої наступні перемоги, розповідають спортсмени, вони хочуть присвятити українській армії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.