За пів року 46 прикарпатців заразилися хворобою Лайма через укуси кліщів

Здоров'я, Суспільство, Туризм

За 2021 рік в Україні було зареєстровано 2442 випадки хвороби Лайма. На Прикарпатті за 2021 рік зафіксували 25 випадків захворювання.

За 6 місяців 2022 року в Івано-Франківській області зареєстрували 46 випадків цієї інфекційної хвороби.

Про це інформує Снятинська міжрайонна філія, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Хвороба Лайма або Лайм-бореліоз – це природно осередкове інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Borrelia, що передаються людині з укусом зараженого кліща. В Україні від 3 до 25% кліщів є переносниками бореліозу. Джерелом інфекції при бореліозі є до 130 видів ссавців та близько 100 видів птахів”, – зазначають в установі.

Захворювання характеризується переважним ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату і серця, нерідко приймає хронічний, рецидивний перебіг.

Ось деякі з найпоширеніших симптомів:

  • плоска кругла висипка, схожа на червоний овал чи круг в будь-якому місці вашого тіла, називається ця висипка – мігруючою еритемою.
  • лихоманка
  • головний біль
  • втома
  • біль у м’язах та суглобах
  • набряклі лімфатичні вузли

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.