росія не надала ООН доступу до місць утримання українських військовополонених – голова місії

Війна, Кримінал, Політика, Суспільство
Місія ООН досі не отримала доступу до місць утримання росією українських військовополонених, тоді як безперешкодно відвідувала місця інтернування російських полонених в Україні.

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на презентації у вівторок, 27 вересня, нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України за період з 1 лютого до 31 липня 2022 року.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

«Упродовж звітного періоду наші спеціалісти з прав людини мали безперешкодний доступ до місць інтернування військовополонених на території, яку контролює уряд України. З іншого боку, нам не було надано конфіденційного доступу до місць інтернування українських військовополонених на території, що контролюється збройними силами рф або пов’язаними збройними групами», – сказала вона.

Богнер додала, що інформація, яку отримує Місія, свідчить про те, що для українських захисників, які перебувають у російському полоні, існують серйозні ризики щодо здоров’я та безпеки.

«Вони зазнають жорстокого поводження. Крім того, принижують і їх гідність. Таке поводження з українськими військовополоненими має систематичний характер як на окупованих територіях, так і в місцях інтернування в рф», – підсумувала вона.

Російські війська можуть готуватися до примусової мобілізації українських військовополонених для боротьби на боці росії у порушення Женевської конвенції про військовополонених.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.