Блінкен: США готові співпрацювати з новим урядом Італії для підтримки України

Новини, Політика, Суспільство

США готові співпрацювати з новим італійським урядом для спільної підтримки України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на державного секретаря США Ентоні Блінкена.

“Після вчорашніх виборів в Італії ми готові працювати з італійським урядом над нашими спільними цілями: підтримкою вільної та незалежної України, повагою до прав людини та побудовою стійкого економічного майбутнього.

Італія – життєво важливий союзник, сильна демократія і цінний партнер”.

Передісторія:

  • Попередні результати парламентських виборів в Італії з більшості дільниць підтверджують перемогу коаліції правих разом з партіями-“друзями Путіна”. Явка на виборах стала рекордно низькою – 63,95%.
  • Партія “Брати Італії” отримала свій історично найвищий результат і набрала найбільше голосів – 26%. Цей результат називають тріумфом порівняно з виборами 2018 року, коли партія отримала 4%. Таким чином, майже гарантовано прем’єркою стане її лідерка Джорджія Мелоні.
  • Партія Мелоні “Брати Італії” має у ЄС імідж праворадикалів та “неофашистів”, якого зараз намагається позбутися. Зокрема, вона підтримувала Україну під час війни.
  • Головна опозиційна партія Італії – Демократична партія – отримала трохи менше 20%, що менше за очікування.  Її лідер Енріко Летта оголосив, що піде у відставку з поста лідера партії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.