Мотоцикліст, який минулоріч на смерть збив дитину у Калуші, отримав рік і шість місяців тюрми (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження про обвинувачення неповнолітнього, який у жовтні 2021 збив на смерть дитину.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений в темну пору доби керував мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S» та рухався лівою смугою по дорозі з одностороннім рухом у Калуші.

В той час на пішохідний перехід вийшла дитина зі своєю матір’ю.

“Неповнолітній водій  мотоцикла проявив неуважність, відволікся від керування транспортним засобом, не встежив за дорожньою обстановкою, не відреагував на її зміну, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу не зупинився, щоб дати дорогу малолітньому пішоходу та здійснив на неї наїзд. У результаті порушення неповнолітнім Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої малолітня пішохід отримала тілесні ушкодження, від яких померла”, – зазначається у вироку.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Він також розкаявся та попросив вибачення в потерпілої, а суд не позбавляти його волі.

“Зокрема вказав, що в жовтні 2021 керуючи мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S»наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу побачив групу людей, які переходили дорогу, не зміг зупинитись, прийняв рішення повернути ліворуч, почув удар, спочатку не зрозумів, що здійснив наїзд на потерпілу, злякався і поїхав додому. Наступного дня, розповів про все матері та разом з нею з’явився в поліцію, де вказав, що вчинив ДТП”, – пояснив він у суді.

Мати неповнолітнього просила суд не позбавляти волі її єдиного сина, просила вибачення у потерпілої. Вказала, що намагалась відшкодувати шкоду, однак потерпіла відмовилась отримувати від неї гроші.

Натомість потерпіла пояснила суду, що ввечері жовтня 2021 вона з дочкою та знайомою поверталися додому. Коли підійшли до пішохідного переходу, то автомобілі зупинились, а вона взяла дочку за руку і почала переходити  дорогу. Далі вона почула шум мотоцикла і пришвидшила рух, увесь цей час тримала дочку за руку. Коли перебігла через проїзну частину дороги, відчула, що з рук вирвало дитину. Оглянулась і побачила, що дочка лежить  на дорозі декілька метрів від неї. Мотоцикліст не зупинившися та проїхав далі.

Додала, що родичі обвинуваченого просили вибачення. Вони неодноразово зустрічались, навіть надіслали гроші на домашню адресу потерпілої, але вона відмовилась.

Суд, дослідивши матеріали справи, визнав хлопця винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі. Також суд позбавив його права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Після набрання вироку законної сили, неповнолітнього слід затримати та направити до місця відбування покарання.

Також суд стягнув з обвинуваченого на користь держави витрати на проведення експертиз.

Вирок ще не набрав законної сили.

Усі деталі справи можна переглянути за посиланням.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.