У Калуші злодії демонтували мережі опалення чотирьох дев’ятиповерхівок вартістю мільйон гривень (фото)

Новини, Суспільство

Про це сьогодні на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив міський голова Калуської громади Андрій Найда.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

“Йдеться про крадіжку з підвальних приміщень суміжних будинків (вул. Пушкіна, 15, 15а, 15б, 15в) великої кількості комплектуючих системи теплопостачання. Це, здебільшого, деталі з кольорових металів. Але, щоб їх здобути, зловмисники знищили повністю мережі, які відновленню тепер не підлягають.

В результаті таких дій 8 під’їздів, в яких 66 квартир отримують централізовано теплоносій, позбулися системи теплопостачання. І щоб тепер її заново встановити за попередніми підрахунками треба викласти щонайменше 0,5 мільйона гривень”, — повідомив голова Калуської громади.

Внутрішні будинкові мережі теплопостачання у будинках на вул. Пушкіна обслуговує управляюча компанія “Теплодім”. Як повідомив її директор Василь Фурда, мережі були повністю підготовлені до початку опалювального сезону (будинки отримують тепло від Калуської ТЕЦ). Про крадіжку стало відомо кілька тижнів тому. За цим фактом управляюча компанія звернулася до поліції.

За словами Василя Фурди, злодії демонтували і викрали буквально все: труби, перехідники, вентилі тощо. Фактично мережу потрібно будувати наново. Завдані збитки оцінюють більш як у мільйон гривень. Відновлення мережі також коштуватиме щонайменше мільйон — переконаний керівник управляючої компанії.

Як повідомив Василь Фурда, найближчим часом має бути прийнято рішення щодо централізованого теплопостачання будинків на вул. Пушкіна, 15, 15а, 15б, 15в. Варіантів по суті два. Або терміново виділяти кошти і робити систему опалення: час до початку опалювального сезону ще є і за наявності відповідних фінансових і людських ресурсів таку роботу можна виконати. Або ж так само терміново треба приймати рішення про відключення цих будинків від централізованого опалення, а мешканцям 66-ти квартир виділяти допомогу з бюджету на індивідуальне опалення. Другий варіант для бюджету вийде як мінімум удвічі дешевшим.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.