Ректор ПНУ Ігор Цепенда модерував дискусію на Економічному форумі країн Центрально-Східної Європи

Новини, Суспільство

На Економічному форумі країн Центрально-Східної Європи дискусію про освіту і війну в Україні провадив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

У польському містечку Карпач з 6 до 8 вересня відбувався XXXI Економічний форум країн Центрально-Східної Європи. На цьогорічну зустріч, яка відбувається під гаслом “Європа у світлі нових викликів”, прибула делегація з України. Всього у Карпачі заплановані понад 400 панельних дискусій з питань безпеки, енергетики, міжнародної політики тощо.

З огляду на війну в Україні у цьогорічній програмі особливе місце займала українська проблематика. Тож ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда на Форумі модерував панель «Освіта і війна в Україні».

Участь у цій дискусії взяли міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, ректор Технологічного університету «Академія гірничо-металургійна в Кракові» Єжи Ліс, ректор Вроцлавського політехнічного університету Аркадіуш Вуйс, голова Фонду Istation (США) Ричард Коллінс, представниця Вінницького кооперативного інституту Віра Драбовська.

Обговорили виклики, які сьогодні стоять перед освітянами України і Польщі в умовах російської агресії. З перших днів війни освітянська спільнота Польщі на всіх рівнях – від шкіл до університетів – проявила солідарність з Україною. Для підтримки польських шкіл, у яких тимчасово навчаються українські діти, міністерство освіти і науки Польщі виділило 900 млн злотих.

Форум супроводжували різноманітні культурні події. Зокрема, концерт українського гурту Kalush Orchestra, а також творчий вечір української письменниці Оксани Забужко. Також відбулося вручення нагород “Людина року”, “Компанія року” та “Неурядова організація року” за версією форуму.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.