Байден: росію не треба визнавати спонсором тероризму

Новини, Політика, Суспільство

Президент США Джо Байден  заявив, що Росія не має бути визнана державою-спонсором тероризму.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на коментар Байдена   журналістам у Білому домі, який наводить Reuters

На питання, чи Росія має бути визнана державою-спонсором тероризму, Байден відповів: “Ні”.

Довідково.

  • Оголошення Росії державою-спонсором тероризму змусить уряд США обмежувати іноземну допомогу, скоротити експорт та продаж оборонних товарів, встановлювати контроль над експортом товарів подвійного призначення та багато іншого.
  • Це також “має на увазі інші закони про санкції, які карають осіб і країни, які беруть участь у певній торгівлі з державами-спонсорами”, що означає, що США, можливо, доведеться розширити свої санкції набагато ширше, ніж на певні російські сектори  економіки. Поточні чотири держави, визначені США спонсорами тероризму, – Куба, Північна Корея, Іран і Сирія – торгують зі світом набагато менше, ніж Росія.
  • Американська влада не наважувалася вносити СРСР до цього списку навіть у часи Холодної війни.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.