Росіяни не раз провалювали строки захоплення всієї Донецької області – розвідка Британії

Війна, Новини, Політика

Політичною метою операції на Донбасі майже напевно залишається захоплення всієї Донецької області, що дозволить Кремлю оголосити про “звільнення” Донбасу.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського міноборони у понеділок, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду“.

Відзначається, що незважаючи на ефект стримування недавніх українських наступальних дій, основними зусиллями Росії в Україні майже напевно залишається наступальна операція на Донбасі.

Основні напрямки наступу РФ на Донбасі залишаються район Авдіївки під Донецьком та за 60 км на північ біля Бахмута.

Хоча Росія досягла найбільшого успіху на цій ділянці, її сили досі просуваються лише приблизно на 1 км на тиждень у напрямку Бахмута.

“Політичною метою операції на Донбасі майже напевно залишається захоплення всієї Донецької області, що дозволить Кремлю оголосити про “звільнення” Донбасу. Російські сили, швидше за все, неодноразово порушували терміни задля досягнення цієї мети”, – йдеться в огляді.

Українська влада заявила, що російським силам тепер наказано завершити цю місію до 15 вересня 2022 року.

Як повідомила британська спецслужба напередодні, російські військові продовжують страждати від проблем із моральним духом та дисципліною в Україні та крім бойової втоми та високих втрат однією з головних проблем російських солдатів залишаються проблеми з їхньою оплатою.

Раніше у Британії повідомили, що російські військово-стратегічні навчання не змогли забезпечити здатність армії РФ проводити широкомасштабні, складні операції – судячи з того, як розвиваються події в російсько-українській війні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.