У Брошнівському ліцеї на Франківщині облаштували навчальний центр з обслуговування та ремонту автомобілів

Новини, Суспільство

У Брошнівському професійному лісопромисловому ліцеї, що на Івано-Франківщині, облаштували навчально-практичний центр “Обслуговування та ремонт автомобілів”.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За потреби фахівці, які працюватимуть у центрі, готові ремонтувати техніку для військових. Робитимуть це на безоплатній основі, повідомила в ефірі Суспільного директорка ліцею Віра Іванів.

“У нас є волонтерський центр у регіоні. Мають свою ремонтну майстерню. Там — дуже велика черга на ремонт машин, і, зокрема, техніки для військових. Думаю, ми допоможемо волонтерам і будемо також працювати над тим, щоб наші Збройні сили мали транспортні засоби на передовій”, — розповіла Віра Іванів.

На Франківщині облаштували навчальний центр з обслуговування та ремонту автомобілів
Фото: Facebook/Брошнівський професійний лісопромисловий ліцей

Зі слів директорки лісопромислового ліцею, навчально-практичний центр, який відкриють у вересні 2022, оснащений новітнім обладнанням. Зокрема, оглядовою ямою із траверсною гідравлікою, стендами розвал-сходження, для балансування коліс, монтажу шин.

Щоб центр у закладі працював повноцінно, тут працевлаштували чотирьох майстрів виробничого навчання. У них перейматимуть досвід понад 100 учнів, які обрали спеціальність “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”.

На впорядкування центру витратили більш ніж півтора мільйона гривень з державного й обласного бюджетів. Ліцей спрямував на підготовку виробничого приміщення також і власні гроші.

На Франківщині облаштували навчальний центр з обслуговування та ремонту автомобілів
Фото: Facebook/Брошнівський професійний лісопромисловий ліцей

Окрім цього, колектив закладу придбав авто для потреб військових.

“Наш водій – на передовій. Ми зібрали гроші на тепловізор для нього. Але прилад вже придбали за кордоном. Тоді подумали: “Який водій на передовій без машини?” То купили автівку”, — згадує Віра Іванів.

У зону бойових дій транспорт відправили після ремонту, який зробили майстри у волонтерському центрі, розповіла директорка ліцею.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.