За матеріалами СБУ засуджено учасницю незаконних збройних формувань т.зв. “ЛНР” збройних сил рф

Війна, Кримінал, Новини, Суспільство
За матеріалами контррозвідки СБУ жительку Луганська, активну учасницю незаконних збройних угруповань т.зв. «ЛНР», засуджено до 15 років позбавлення волі.
Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Чорна Олена Миколаївна була активісткою антиукраїнських заворушень 2014 року в Луганську. Брала участь у мітингах та протестах, захопленні будівель органів державної влади, адміністративних будівель СБУ та міліції.
Слідчі СБУ встановили, що в жовтні того ж року жінка вступила до 10 окремої артилерійської бригади спеціального призначення т.зв. «народної міліції ЛНР» збройних сил рф. Вона проходила службу у званні капітана, а в подальшому майора, та обіймала посаду начальника відділу кадрів незаконного збройного формування.
На цій посаді брала участь у відборі кандидатів на посади в структурних підрозділах артилерійської бригади, відповідала за комплектування дивізіонів особовим складом. Забезпечення кадрами давало змогу артбригаді вести бойові дії проти українських Збройних сил.
Олену Чорну засуджено в порядку спеціального судочинства за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. За участь у терористичній організації та сприяння її діяльності суд присудив учасниці незаконних збройних формувань 15 років позбавлення волі.
Викриттям злочинної діяльності займалося Управління СБУ в Івано-Франківській області, підтримувала обвинувачення в суді Івано-Франківська обласна прокуратура.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.