Харків’яни-переселенці відреставрують у Франківську двоє старовинних дверей

Новини, Суспільство

Невдовзі в Івано-Франківську відреставрованих дверей стане більше.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Громадське.

Їх практично подарує Харків: власники-переселенці кав’ярні хочуть відкривати заклад уже в Івано-Франківську і планують відреставрувати двері в будинку поруч.

А неподалік з’являться двері з серцем ― такий подарунок своїй дівчині-франківчанці хоче зробити хлопець із Харкова. Він запланував його ще до війни, а зараз знову продовжує проєкт із реставрації ― тепер хоче, щоб це була ще й подяка для Івано-Франківська, який прийняв стількох людей із його рідного міста.

Шість років тому Марія Козакевич започаткувала громадську ініціативу з реставрації старих дверей Івано-Франківська. Відтоді переймати досвід до неї приїздили з Маріуполя, Харкова, вона підтримувала зв’язки з херсонськими громадськими діячами. Тепер назви цих міст для неї звучать інакше ― Марія приймає у своєму місті вже не колег, а переселенців, які вимушено покинули домівки через напад росії.

«Ми реставруємо не двері, а історичну пам’ять, повертаємо містянам розуміння їхніх коренів. Ми тут живемо, ми тут господарі. І якщо люди голими руками зупиняють танки, бо це їхня земля, то ми всі повинні мати сміливість, щоб боротися за кожну нашу вуличку, кожен будинок. Ми повинні це все берегти»,- каже Козакевич.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.