Росія більше не буде гравцем на енергоринку Європи – Зеленський

Війна, Економіка, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський переконаний, що антиєвропейська політика Росії в енергетичній сфері буде руйнівною для самої РФ.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на вечірнє звернення президента.

“Через російський газовий шантаж ціни на газ в Європі цієї доби перевищили 3300 доларів за тисячу кубометрів. І ця російська антиєвропейська політика має дійсно руйнівний характер, але в стратегічній перспективі для самої ж Росії.

Не буде більше такого гравця на енергоринку Європи як Росія”.

Зеленський зазначив, що зараз ситуація дуже небезпечна і гостра, але більшість європейських країн підійшли до енергетичної проблематики “дуже відповідально”.

“Якщо хтось там в Росії думає, що цієї зими поставить на коліна Європу в цілому чи Україну, чи окремі країни – то це провальний розрахунок. Я вважаю, що Європа достатньо міцна, щоб виправити помилки минулого, щоб стати незалежною від російської енергосистеми, російських енергоносіїв і щоб не поступатися шантажу енергетичних терористів з “Газпрому””, – сказав президент.

Він додав, що Україна тісно координує дії з партнерами і в цих питаннях.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.