РФ спричинила перше в історії відключення ЗАЕС від мережі – Енергоатом

Новини, Політика

Внаслідок дій окупантів вперше в історії сталося повне відключення Запорізької атомної електростанції від енергомережі.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФз посиланням на Енергоатом в Telegram.

“25 серпня через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – “Дніпровська”. Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час російських обстрілів”.

Таким чином, два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. В Енергоатомі зазначають, що це перше в історії станції повне відключення ЗАЕС від енергомережі.

Наразі енергосистема України забезпечує власні потреби АЕС в електроживленні через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізьку ТЕС. Співробітники станції ведуть пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі. В Енергоатомі додали, що “зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає”.

25 серпня стало відомо, що в окупованому росіянами Енергодарі, де розташована Запорізька атомна електростанція, після обстрілу немає електропостачання. Мелітополь, Херсон та деякі населені пункти Херсонської області також були знеструмлені.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.