Росія може оголосити “референдуми” на окупованих землях уже на цьому тижні – Білий дім

Новини, Політика, Суспільство

Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі в середу заявив, що, за інформацією американської сторони, Росія до кінця цього тижня може оголосити про проведення “референдумів” на окупованих територіях України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду”, AFP і CNN.

“Російське керівництво дало вказівку офіційним особам почати підготовку до проведення фіктивних референдумів. Ми насправді можемо побачити оголошення Росією першого або перших референдумів до кінця цього тижня”, – сказав Кірбі.

Регіонами, де можуть відбутися так звані референдуми, є частини Херсонської та Запорізької областей на півдні, а також частково окуповані Донецька та Луганська області на сході України.

“Сполучені Штати та міжнародне співтовариство дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися легітимними”, – підкреслив представник Білого дому.

Кірбі додав, що, на думку США, Росія маніпулюватиме результатами “голосування” та неправдиво стверджуватиме, що український народ хоче приєднатися до Росії.

“Буде критично важливо закликати та протистояти цій дезінформації в режимі реального часу”, – сказав він, додавши, що, за американськими даними, чиновники РФ стурбовані низькою явкою на майбутніх “референдумах”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.