“Тиждень вільних крил”. У Галицькому НПП випустили на волю птахів (відео)

Відео-новини, Війна, Новини

У Галицькому національному природному парку, що на Івано-Франківщині, відпустили на волю сімох боривітрів та шістьох сов вухатих.

Про це розповів завідувач центру реабілітації диких тварин парку Андрій Гембарський, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне.

Перед тим, як випустити птахів, працівники центру переконалися, що дитинчата зміцніли та готові вилітати й самостійно полювати.

“У Галицькому парку — тиждень вільних крил. Молоді злетки сови вухатої та боривітра звичайного підросли, зміцніли, набралися сил. Птахи здатні самостійно здобувати їжу та виживати у дикій природі. Тому вітайте в безкрайому небі сімох надшвидких красенів-боривітрів та шістьох таємничих фей — сов вухатих”, — каже Андрій Гембарський.

Зі слів Гембарського, деякі птахи збиратимуться відлітати у вирій, тож це — вдалий час, щоб їх відпустити.

Наразі у центрі реабілітації та реінтродукції диких тварин Галицького парку перебуває більше сотні птахів. Здебільшого їх привозять небайдужі люди.

“Боривітри часто гніздяться на багатоповерхівках. Дитинчатами вони випадають з гнізда, а вже люди привозять до нас”, — розповідає Андрій Гембарський.

Також фахівець зазначає, що у центрі є відкритий вольєр з лелеками. Коли птахи одужують або досягають дорослого віку, то самостійно відлітають. Покалічені птахи залишаються у заказнику доживати віку.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.