Командувач ВМС про крейсер “Москва”: у Чорному морі такому кораблю робити нічого (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Суспільство

Командувач військово-морських сил ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа розповів, що російський крейсер “Москва” мав прикривати угруповання окупантів у Чорному морі, але такому класу кораблів місце не у морі, а в океані.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на командувача Військово-Морських Сил ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа

“Втрата Росією крейсера “Москва” має два значення.

Перше значення – це корабль, який був задіяний для прикриття ППО угруповання окупантів, яке було створено там і призначення його було у тому, щоб закрити небо від наших повітряних сил.

Але взагалі, з військової точки зору, цей крейсер призначений і цей клас кораблів називають “вбивцею авіаносців” – його стихія це океан, у Чорному морі такому кораблю робити нічого. Ну, вони його втратили”.

  • 13 квітня влада України повідомила, що завдала удару ракетами “Нептун” по російському крейсеру “Москва”.
  • 14 квітня Міноборони РФ підтвердило вибух на крейсері, але заявило, що на борту здетонував боєкомплект, моряків евакуювали, а сам крейсер “зберіг плавучість”. Потім російське міністерство заявило, що “Москва” затонула під час буксирування до Севастополя в умовах шторму.
  • 15 травня оперативне командування “Південь” опублікувало останні переговори з крейсера “Москва”.
  • Експерти припускали, що половина екіпажа загинули чи поранені. Журналісти-розслідувачі вважали, що екіпаж крейсера “Москва” міг на дві третини складатися зі строковиків.
  • Родичі моряків “Москви” шукали їх, отримували відповідь, що крейсер не виконував бойового завдання, а бійці зникли безвісти. Водночас ті, хто вижив, розповідали, що крейсер ішов із десантом до Одеси.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.