Нардепи пропонують розширити категорії чоловіків, звільнених від військової служби

Новини, Політика, Суспільство

Народні депутати України пропонують звільняти від військової служби чоловіків, які мають 3 і більше дітей віком до 18 років.

Вже зареєстрували законопроєкт. Зокрема, мова йде про тих чоловіків, у яких третя дитина народилася вже під час проходження військової служби.

Відповідний законопроєкт №7678 “Про військовий обов’язок та військову службу” зареєстрували народні депутати України Олексій Гончаренко, Сергій Рахманін та Роман Костенко.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на“Українську правду”.

“Однією з підстав звільнення від військової служби під час особливого періоду є наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років”, – йдеться у повідомленні.

Автор законодавчої ініціативи Олексій Гончаренко пояснив, що “це стосується військових, у яких народилась третя дитина під час військової служби, і саме вони повинні мати право на демобілізацію”.

“Загалом, ми знаємо, що ті, у кого троє неповнолітніх дітей, не підлягають мобілізації. Проте якщо молодого батька призвали до лав ЗСУ, а третя дитина народилась хоч на добу пізніше – то він вже не має можливості на демобілізацію. На мою думку, це несправедливо. І саме тому ми подали відповідний законопроект до Верховної Ради, щоб цю несправедливість усунути”, – зазначив Гончаренко.

Таким чином, каже народний депутат, необхідно додати до закону ще одну причину для звільнення з військової служби під час воєнного стану – наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років. Тож, якщо третя дитина народилась вже під час служби, військовий матиме право на демобілізацію, якщо забажає.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.