В Івано-Франківську контролюватимуть оплату за паркування авто. Як це працюватиме (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську тестують систему контролю оплати за паркування автівок. За допомогою додатка інспектори зможуть перевірити, чи заплатив водій припаркованого авто гроші.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Для цього камеру планшета наводять на номерний знак, після цього додаток показує інформацію про стан оплати. Розмір штрафу — у 20 разів більший за вартість години паркування, розповів Суспільному заступник голови Івано-Франківської громади Михайло Смушак.

За його словами, систему контролю в Івано-Франківську впроваджують через те, що надходило чимало скарг на операторів паркування, облаштування паркінгів та на систему оплати. Тому нині на кожному паркінгу є паркомат. А з 12 серпня оплачувати за паркування в Івано-Франківську можна безготівково.

В Івано-Франківську контролюватимуть оплату за паркування авто. Як це працюватиме
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Є два способи. Перший — оплачуємо готівкою. Інший спосіб: якщо маємо мобільний телефон, відкриваємо камеру, наводимо її на відповідний QR-код і нас одразу перекидає на мобільний додаток. Там вказана адреса паркінгу, ціна. Далі потрібно ввести свій автомобіль, обираємо годину”, — пояснює Смушак.

Заступник міського голови каже, на систему безготівкової оплати за паркування авто грошей з міського бюджету не виділяли. Усі витрати на себе взяли компанії-оператори. Зробити ж паркінги комунальною власністю під час воєнного стану неможливо.

В Івано-Франківську контролюватимуть оплату за паркування авто. Як це працюватиме
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Ми не можемо у воєнний час витрачати гроші саме на такі речі. Тому є приватні інвестиції, за які сьогодні й працюють додатки. І ще одне питання, яке є слушним так само, це — оплата картою, тому що часто водії не мають готівки, хтось не має нового смартфона і йому треба оплатити картою. З цим є проблеми, але над цим ми теж працюємо, бо зараз, у воєнний час, дуже дорогі системи. Останнє, те, що мені озвучили: на один паркомат необхідно вкласти 50 тис. грн”, — розповідає Смушак.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.