У МВС розповіли, кого каратимуть за колабораціонізм

Новини, Політика

В МВС заявили, що кожен випадок співпраці з окупантами розглядатимуть окремо, але якщо на тимчасово захоплених Росією територіях людина працює у магазині чи перукарні, то притягнути її до відповідальності за колабораціонізм неможливо.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ, речницю МВС Альону Матвєєву.

“Під кожен випадок закон не застосуєш однаково. Наприклад, якщо людина працювала у магазині, то неможливо її притягнути за колабораційну діяльність. Кожен випадок розбирається окремо.

Якщо особа не співпрацювала (із загарбниками – ред.), а просто працювала перукарем, наприклад, на тимчасово захопленій території, то, відповідно, не буде претензій”.

За словами речниці МВС, підозри вручатимуть тим, хто співпрацював з окупантами – наприклад, надавав росіянам дані про українських військових.

Матвєєва додала, що покарання за колаборацію з РФ також у кожному випадку визначатимуть окремо.

“Якщо людина закликала підтримувати військових Росії або надавала якісь відомості, брала гуманітарну допомогу (від росіян – ред.) і розповсюджувала її – це одне покарання, якщо йдеться про якісь більш серйозні дії особи, наприклад, коли колабораційна діяльність людини мала такий вплив, що хтось через неї загинув – то термін у цьому випадку може бути більш серйозний, навіть до довічного ув’язнення”, – пояснила речниця МВС.

З початку повномасштабного вторгнення Росії ДБР розслідує 815 кримінальних проваджень щодо злочинів проти нацбезпеки, зокрема державної зради та колабораціонізму.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.