Загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ з Івано-Франківська Антон Листопад

Новини, Політика, Суспільство

Обороняючи Україну, загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ з Івано-Франківська Антон Листопад.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку фізико-технічного ліцею Івано-Франківської облради, Суспільне Карпати.

Антон Листопад навчався у ліцеї з 2005 до 2008 року. У 2010 році Антон вступив у лави ЗСУ за контрактом. У 2013-2018 роках вчився у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

“Після здобуття відповідної освіти Антон став військовим пілотом найвищого класу. Мільйони українців із захопленням і гордістю спостерігали у день 30 річниці Незалежності проліт над Хрещатиком авіаційної колони параду військ. Ведучим цієї колони був саме наш Антон”, — йдеться на сторінці ліцею.

Загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ з Івано-Франківська Антон Листопад
Фото: Антон Листопад

У 2019 році Антон Листопад визнаний кращим льотчиком Повітряних сил ЗСУ, воював на сході України.

“З перших хвилин широкомасштабного вторгнення росіян капітан Антон Листопад — на захисті свободи і незалежності України. За проявлену мужність, відвагу та професіоналізм за кілька днів до загибелі був відзначений Президентом України високою державною нагородою — орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Загинув льотчик Повітряних сил ЗСУ з Івано-Франківська Антон Листопад
17 червня 2022 року президент Зеленський нагородив Антона Листопада орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Фото: Антон Листопад

Прощання з Антоном Листопадом відбудеться 15 серпня о 12:00 у Будинку смутку на вулиці Ребета.

17 вересня 2022 року пілоту виповнився б 31 рік.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.