Рятувальники просять прикарпатців ретельно планувати туристичні мандрівки

Новини, Суспільство, Туризм

Попереду вихідні, а в горах вже по-справжньому осіння погода.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням ДСНС області.

Рятувальники Прикарпаття звертаються до громадян з проханням ретельно планувати свої туристичні мандрівки та обов’язково заздалегідь дізнатись прогноз погоди місцевості, в яку вирушаєте.

Варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.

Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн – форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також, рятувальники радять користуватися застосунком “Порятунок у горах”. Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

  • голосових дзвінків;
  • передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.