«Запустимо серце разом»: в Івано-Франківську відбудеться Всеукраїнська акція

Новини, Суспільство

12 серпня в Івано-Франківську відбудеться всеукраїнська акція  «Запустимо серце разом».

Вона уже відбулася у Львові й Дніпрі та запланована в інших великих містах.

Акцію організовує благодійний фонд «Smart Medical Aid» за підтримки міської влади, передає Фіртка.

Тут встановлять дефібрилятори та проведуть тренінг з надання домедичної допомоги.

Місце зустрічі ― Вічевий майдан. Початок 0 17.00.

У межах акції в найбільш людних локаціях у місті встановлять дефібрилятори, які допомогли закупити наші партнери ― благодійна організація «Ukraine Charity». Окрім того, досвідчені тренери з благодійних фондів «Smart Medical Aid» навчатимуть усіх охочих надавати домедичну допомогу дорослим і дітям, вживати реанімаційних заходів на спеціальному обладнанні, а також покажуть, як користуватися дефібриляторами.

Чому встановлювати дефібрилятори так важливо? Бо ними можна реанімувати людину у випадку раптової зупинки серця просто на вулиці навіть без спеціальної медичної освіти. Шість апаратів уже встановили у місцях масового скупчення людей у Львові та Дніпрі. Наступним містом, яке отримає дефібрилятори після Івано-Франківська, стане Ужгород.

Мета акції «Запустимо серця разом» ― підвищити рівень володіння суспільства навичками BLS (Basic Life Support) та знизити кількість фатальних випадків від раптової зупинки серця, що вже є звичною практикою в розвинутих країнах Європи.

Це вкрай важливо, адже серцево-судинні захворювання серед перших позицій у рейтингу  смертності українців. Фахова вчасна допомога таким пацієнтам є вирішальною. Однак часто саме домедична допомога, яку можуть надати люди без спеціальної освіти, дозволяє зберегти життя до приїзду швидкої.

Місце події обов’язково міститиме укриття на випадок повітряної тривоги. Також організатори вживатимуть усіх необхідних заходів безпеки.

Дізнатися більше про роботу можна зізнатись:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.