Прикарпатський благодійний фонд “Чисті серцем” отримав понад 100 тонн гуманітарної допомоги з Азербайджану

Новини, Політика, Суспільство

Понад 100 тонн гуманітарної допомоги з Азербайджану отримав благодійний фонд “Чисті серцем”, що на Івано-Франківщині.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Спочатку вантаж літаком доправили у Польщу. Звідти шістьма вантажівками привезли на Прикарпаття, розповіла Суспільному директорка фонду Ірина Рабарська.

За її словами, це — вже не перша допомога. Посольство України в Азербайджані та азербайджанці вже відправляли вантажівку з “гуманітаркою” в Івано-Франківську область.

Прикарпатський благодійний фонд "Чисті серцем" отримав понад 100 тонн гуманітарної допомоги з Азербайджану
Спочатку гуманітарний вантаж літаком доправили у Польщу. Звідти шістьма вантажівками привезли на Прикарпаття. Фото: Facebook/Vladyslav Kanevskyi

“Це — продуктова допомога. Переважно там є пшеничне борошно, макаронні вироби, печиво, гречка, рис, сухофрукти, чай. Навіть є такі макаронні набори по 5 кілограмів. Нам зручно їх фасувати у великі продуктові пакунки, щоб ми могли їх одразу формувати і передавати у “найгарячіші точки”, там, де люди не мають що їсти, або там, де проживає велика кількість переселенців”, — розповідає Ірина Рабарська.

До фонду звертаються люди з різних міст України: Запоріжжя, Кривого Рогу, Харкова. Тож з отриманої допомоги волонтери планують сформувати від 600 до 1 000 коробок і передати їх у регіони, звідки приходять запити. Окрім цивільного населення, благодійний фонд допомагає і військовослужбовцям та медустановам. У військові частини передають продукти швидкого приготування та консерви, продовжує керівниця фонду.

Прикарпатський благодійний фонд "Чисті серцем" отримав понад 100 тонн гуманітарної допомоги з Азербайджану
Фото: Facebook/Vladyslav Kanevskyi

“Буквально минулого тижня зверталися дві калуські лікарні. Перед тим — рогатинська. І ми намагаємося їм раз у місяць доправляти харчі для пацієнтів”, — каже Ірина Рабарська.

З її слів, попереднього разу, окрім гуманітарної допомоги, були ще й листи підтримки з побажанням перемоги.

“Був лист від хлопчика, який у 2014 році переїхав з України в Азербайджан з мамою і татом через війну на Сході. Він в тому листі написав, що молиться Богу, аби в Україні було все добре. Я вдячна Посольству України в Азербайджані та народові Азербайджану за те, що дуже підтримують Україну”, — каже Ірина Рабарська.

Азербайджан — не єдина країна, з якою налагодив роботу благодійний фонд “Чисті серцем”. Волонтери працюють і з Центром української культури в Талліні (Естонія), Посольством України в Словаччині, громадою українців у місті К’єті (Італія) та Ніцца (Франція).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.