Готують клітки: росіяни планують показовий «суд» над військовополоненими у Маріуполі (відео+фото)

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

У тимчасово захопленому Маріуполі загарбники планують влаштувати самосуд над українськими захисниками.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передаєщоденна онлайн – газета Голос ІФ.

«Зараз на сцені Маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. Діаметр арматури – 20 мм. Загарбники планують у вересні влаштувати показовий «суд» над захисниками України», – йдеться у повідомленні.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко закликав світ не допустити цього.

«Окупанти продовжують нехтувати усіма міжнародними нормами. Вони продовжують множити воєнні злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу. Звертаюся до світової спільноти, ООН та Червоного Хреста втрутитися у ситуацію, аби працювали правила поводження з військовими полоненими. Ми маємо зробити усе, щоб наші захисники повернулися до України живими та не допустити у Маріуполі другої Оленівки», – заявив він.

Як повідомлялося, понад 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня за наказом вищого військового керівництва та під гарантії міжнародних гуманітарних організацій вони погодилися на евакуацію з заблокованого загарбниками меткомбінату «Азовсталь». Українські військові потрапили у в’язниці росії та «днр». Тривають перемовини про їх звільнення.

@gudzinskiyrost #маріуполь #мариуполь #зсу🇺🇦 #24лютого2022💔 #україна_переможе🙏💙💛 #путін💙💛 #тік_ток💥🔥 #тик_ток #путин #агресор🤬росія🇷🇺 #мо_россии #россия #тік_ток #війна2022 ♬ #МОСКАЛЬ_НЕКРАСІВИЙ – Jerry Heil & Verka Serduchka

У ніч проти 29 липня на території колишньої колонії в окупованій Оленівці Донецької області у будівлі, де росіяни утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. Загинули щонайменше 50 полонених.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Україна поінформувала членів Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Фото: міськрада Маріуполя

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.