Ердоган кличе Путіна і Зеленського до Стамбула (фото)

Економіка, Суспільство

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що домовленість для розблокування експорту зерна з українських портів створює сприятливий грунт для ширших перемовин між Києвом і Кремлем, та висловив готовність прийняти зустріч Путіна і Зеленського у Стамбулі.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

Як повідомляє Anadolu, про це він заявив після зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним у Сочі, пише “Європейська правда”.

@gudzinskiyrost #рсзв #зсу🇺🇦 #24лютого2022💔 #путін💙💛 #україна_переможе🙏💙💛 #тік_ток💥🔥 #тик_ток #путін #путин #агресор🤬росія🇷🇺 #мо_россии #стамбул #ердоган #турція #тік_ток #перемовини ♬ Ambient-style emotional piano – MoppySound

“Зараз важливо втілювати цей план і трансформувати цю позитивну атмосферу у конкретні кроки задля повернення до перемовин у Стамбулі. Я від початку наголошував, що у війні в Україні не буде переможця. Попри труднощі, я все ще твердо переконаний, що питання вирішиться за столом переговорів. Я нагадав Путіну ще раз, що ми можемо прийняти його зустріч із Зеленським”, – сказав президент Туреччини.

Він додав, що Анкара продовжить “просувати діалог з Росією у всіх сферах, щоб сприяти регіональній і глобальній стабільності”.

Як повідомлялося, Ердоган також погодився на часткову оплату за російський газ у рублях.

За інформацією Bloomberg, Путін розглядає президента Туреччини як потенційного посередника в мирних переговорах із Україною.

Перед зустріччю західні ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомляли, що Путін збирається просити Ердогана допомогти РФ обходити санкції Заходу в енергетичному й фінансовому секторах.

Про те, що російські перевізники можуть обходити санкції через Туреччину, “Європейська правда” писала ще на початку травня в матеріалі: Три компанії для росіян: як Туреччина допомагає агресору обходити санкції.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.