До Івано-Франківська приїхала делегація з Естонії: для чого (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні Естонія є лідером у наданні допомоги Україні. Загальна допомога, яка включає озброєння, фінанси та гуманітарні вантажі, становить майже 0,8% від загального ВВП країни.

Про це на своїй сторінці написала голова ОВА Світлана Онищук,  інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

Це маленька країна з населенням 1,3 млн жителів, всебічно підтримують українців, як тих хто прибуває в Естонію, так і тих, хто знаходиться в Україні. Наступною у рейтингу йде Польща.

Естонія одна з найбільших партнерів України, як і інших країн Балтії.
“Сьогодні на Прикарпатті радо зустрічаємо делегацію з цієї країни”, – написала Онищук.

40 тисяч українців гостинного прийняла в себе Естонія з часу повномасштабного вторгнення росії.

Сьогодні, 3 серпня під час  зустрічі  обговорили співпрацю в рамках проекту “Посилення стійкості України шляхом розвитку регіонального досвіду з питань безпеки”.

Даний проєкт містить проведення міжсекторальних навчань і ознайомлення естонських та інших фахівців із країн Балтії з українським досвідом кризового реагування, кризової комунікації, отриманих на тлі російської агресії 2014-2022 рр.

Міжсекторальні навчання відбуватимуться у шести західних областях України, зокрема в Івано-Франківській.

“Участь у цих навчаннях зможуть взяти представники органів державної влади, місцевого самоврядування, Державної служби з надзвичайної ситуації та працівники органів внутрішніх справ.

Вони отримають знання від наших європейських колег, а ті, своєю чергою, вивчатимуть досвід стійкості українського народу у боротьбі проти російської агресії”, – йдеться в дописі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.