У Калуші перевізникам компенсують майже 2 млн гривень за 9686 пільгових рейсів

Економіка, Новини, Суспільство

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили розпорядження міського голови Андрія Найди “Про розподіл коштів на др  уге півріччя 2022 року, виділених з місцевого бюджету для відшкодування перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування, до міського кладовища, до садово-городніх масивів та на приміських автобусних маршрутах Калуської міської територіальної громади”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

За документом, перевізникам, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян на міських автобусних маршрутах загального користування, у другому півріччі компенсують 1 млн 950 тис. гривень за 9686 пільгових рейсів.

Розмір відшкодування за один пільговий рейс — 201,3 гривні. Найбільшими будуть виплати з липня по жовтень включно — близько 350 тис. гривень на місяць, меншими — у листопаді-грудні — 260-270 тис. гривне на місяць. Це пов’язано з тим, що в останні місяці року не здійснюються пільгові рейси на маршрутах 11А і 11Б (ВПУ — Залісся).

Крім того, ще 50 тис. гривень у другому півріччі буде відшкодовано перевізникам, які забезпечують пільгові перевезення до міського кладовища, а 590 тис. гривень впродовж чотирьох місяців (по жовтень включно) відшкодують за перевезення до садово-городніх масивів в межах міста Калуша (Залісся, вул. Глібова, Шахта, Хотінь), і ще близько 230 тис. гривень — за перевезення до дачних масивів за межами громади — у селах Зелений Яр і Середній Угринів.

Щодо приміських автобусних маршрутах загального користування (до сіл Калуської громади), то у другому півріччі заплановано виконати 4598 пільгових рейсів, а загальна сума відшкодування складе 1 млн 425 тис. гривень. Розмір відшкодування за один пільговий рейс — від 180,7 гривні (до села Мостища) до 526,3 гривні (до сіл Ріп’янки, Мислова і Яворівки).

Таким чином загалом у другому півріччі перевізникам за пільгові рейси планують відшкодувати понад 4,2 млн гривень. Розмір відшкодування може виявитися і меншим, наприклад, у разі невиконання пільгових рейсів чи у зв’язку з обмеженням перевезень у разі запровадження карантину через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію тощо.

Нагадаємо, цього року програмою соціального захисту на відшкодування перевізникам за пільгові рейси передбачено 8 млн 331,5 тис. гривень. Це значно більше, ніж було реально відшкодовано у минулому році — близько 6 млн 421 тис. гривень. Однак за такими видатками цього року є суттєва економія: з січня по червень відшкодували близько 1 млн 848 тис. гривень (це за п’ять місяців). Відносно невеликі  витрати на компенсацію перевізникам у першому півріччі пов’язані з тим, що цього року було менше пільгових пейсів: у січні був період карантину, а з початку війни і до кінця березня пільгових рейсів взагалі не було. Їх почали відновлювати на початку квітня, починаючи з 40 рейсів на день, і станом на кінець липня дійшли до 70.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.