Рада може дозволити примусово забирати майно під час війни

Економіка, Новини, Суспільство

Відповідний законопроект проголосовано у першому читанні.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на ТСН.

У першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7605 “Про внесення змін до деяких законів щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження і  вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану”. Зокрема, йдеться про примусове вилучення обладнання, яке може використовуватися з метою діяльності оборонно-промислового комплексу. За словами депутата таке вилучення може здійснюватися на підставі рішення Ради національної безпеки і  оборони України на пропозицію узгодженої обласної військової адміністрації.

Проєкт передбачає, що компенсація відчуженого майна здійснюється коштом державного бюджету (протягом 5 наступних бюджетних періодів). Відповідно до документа, рухоме та нерухоме майно може бути передано до управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.