Британія може “ближчим часом” передати Україні військовий корабель – посол

Війна, Новини, Політика

Британія готується “ближчим часом” передати Україні військовий корабель, і українські військові вже проходять навчання на судні такого класу.

Про це сказав посол України в Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю “Суспільному”, розповідаючи про навчання українських військових у Британії, інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

“Ми також відвідували військово-морський корабель, який буде найближчим часом переданий Україні. На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки”, – зазначив Пристайко.

Вадим Пристайко не уточнив, про який клас кораблів та моделі йдеться, але побіжно зазначив, що зараз пріоритети України змінилися і потрібні насамперед протимінні кораблі.

На уточнювальне запитання, скільки кораблів можуть передати Україні, він сказав, що початково обговорюються два.

“Два – це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо. Це бойові кораблі, які зараз знаходяться на озброєнні ВМС Її Величності. Вони будуть перероблені і додане спеціальне обладнання, яке потрібне нам. Але у них є більше кораблів того самого класу, і на діючих кораблях зараз проходять навчання наші офіцери”, – сказав посол.

Вадим Пристайко нагадав, що Туреччина з початком війни перекрила протоки Босфор і Дарданелли для усіх військових кораблів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.