40 хвилин реанімували. У Карпатах під час сходження на Говерлу загинув турист з Києва

Новини, Суспільство, Туризм

30 липня у Карпатах під час сходження на Говерлу погіршився стан здоров’я 56-річного чоловіка. Рятувальники, які вирушили на допомогу, 40 хвилин боролися за його життя.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на сторінку Держслужби з надзвичайних ситуацій в області у Facebook.

Загиблий чоловік — родом з Києва. Він разом з туристичною групою підіймався на Говерлу. О 16:25 мандрівники повідомили на лінію 101, що під час руху синім маршрутом на гору одному чоловікові з групи потрібна допомога рятувальників. До туристів вирушили ворохтянські надзвичайники та з поста Заросляк.

О 17:15 рятувальники віднайшли групу. Як йдеться у повідомленні, на той момент 56-річний чоловік не подавав ознак життя. Надзвичайники одразу почали серцево-легеневу реанімацію, однак туриста так і не вдалося врятувати.

“Гори не пробачають помилок, адже попри численні попередження рятувальників, громадяни продовжують випробовувати себе на міцність та ризикують життям у горах. Тому надзвичайники закликають всіх відповідально та розважливо ставитися до походів у гори”, — йдеться у дописі.

Рятувальники наголошують на тому, що гірський відпочинок вимагає особливої підготовки та відповідального ставлення, і просять дотримуватися таких порад:

  • обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих, яким маршрутом йтимете й коли повернетеся;
  • уникайте походів наодинці — туристична група має складатися зі щонайменше трьох людей;
  • переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу;
  • візьміть із собою достатньо їжі та води, а також — необхідний одяг;
  • поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  • обов’язково візьміть перевірені туристичні карти;
  • завантажте мобільний застосунок “Порятунок у горах”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.