Стало відомо, чому США перекидають до Польщі шість винищувачів F-22 “Раптор”

Новини, Політика, Суспільство

Наразі винищувачі прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Британії Лейкенгіт в Англії.

США перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22“Раптор”, інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на  Армія Інформ

“США на тлі розширення НАТО на схід перекидають з Аляски до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22 з метою стримування росії”, — йдеться у повідомленні відомчого видання Пентагону Stars and Stripes.

У ніч вівторка винищувачі прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Британії Лейкенгіт в Англії. З неї F-22 вже перебазуються до польського міста Ласк, де дислокується 32-га тактична авіабаза польської авіації.

Зазначається, що передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення посилити захист східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

“Раптор” вважається першим літаком п’ятого покоління американських ВПС. Він здатний виконувати місії як “повітря-повітря”, так і “повітря-земля”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.