У Богородчанах поховали воїна – героя Руслана Белюженка (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

19 липня у Богородчанах відбувся поховальний чин за загиблим воїном ЗСУ Русланом Белюженком. Поховальну процесію очолили священники Богородчанського деканату УГКЦ, яка почалася зі щирої молитви біля будинка героя.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну Руслан Белюженко працював директором мисливських угідь ТзОВ «Верховина ДС», він надзвичайно любив наш край, його природу, працював у єгерській службі, ще нещадно боровся з браконьєрами. Займався громадською діяльністю, був активним членом організації «Пласт».

З перших днів війни цілодобово допомагав організувати патрулювання та охорону громадського порядку у Богородчанах. За першої можливості пішов до війська, у спеціальний підрозділ, перед яким, зокрема, стояло завдання вистежувати та знешкоджувати ворожі розвідгрупи. Руслан Белюженко був поранений, але після короткого відпочинку повернувся на передову до побратимів. Загинув 12 липня 2022 року під час виконання бойового завдання біля с. Єгорівка Донецької області від мінно-вибухової травми, несумісної з життям».

Гріб із тілом військового пронесли центральною вулицею Шевченка смт. Богородчани до храму «Івана Богослова». Мешканці Богородчан та сусідніх сіл зустрічали Руслана зі сльозами на очах стоячи на колінах. Після служби Божої за загиблим воїном поховальна процесія родичі, близькі, побратими, священники та небайдужі громадяни рушили до місцевого кладовища де з військовими почестями поховали Руслана Белюженка.

Люди заспівали гімн України. Бійці Богородчанської роти охорони тричі салютували за загиблим воїном – захисником!

Вічна пам’ять та Слава герою!

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.