На зупинках Івано-Франківської громади розмістять додаткову інформацію щодо найближчих укриттів

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську, на зупинках громадського транспорту та в місцях масового скупчення людей, планують розмістити додаткову інформацію щодо найближчих укриттів. Також знову має запрацювати онлайн-карта з їх розташуванням.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Руслана Марцінківа під час оперативної наради.

“Потрібно розмістити оголошення на всіх зупинках. Також поновити стрілки-вказівники до укриттів. Особливо у місцях скупчення людей. І ще раз перевірити, проговорити, щоб усе-таки з торгових центрів людей під час тривоги виводити. Ми ж бачили, що було в Кременчуку. На вулиці легше врятуватися, ніж в закритому приміщенні. Це — зовсім інший масштаб жертв”, — сказав Руслан Марцінків.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій міськради Ігоря Влізла, загалом в місті є 46 споруд цивільного захисту, три з яких — протирадіаційні укриття. 21 із цих споруд — не придатна для облаштування укриттів.

“В деяких сховищах вода по 15 років стоїть. Це не можливо усунути. Ці захисні споруди колись були на балансі підприємств, приміщення постійно продавали. Вони зараз рахуються у фонді держмайна”, — каже Ігор Влізло.

Також на балансі комунального підприємства “Комфортний дім” є 211 будинків, що мають підвальні укриття.

Щодо закладів освіти, в Івано-Франківській територіальній громаді у 32 школах є готові укриття, ще у 10 — ні.

“Вісім училищ мають гарні сховища. Також повністю готові укриття у 13 закладів дошкільної освіти, ще у шести — завершуємо облаштовувати. До 10 закладів є зауваження, над усуненням яких будемо працювати”, — написав на своїй сторінці у Facebook Руслан Марцінків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.