Лікарів прикарпатської поліції визнали кращими на тренуваннях курсу “бойового медика”

Новини, Політика, Суспільство

Лікарі поліції Івано-Франківщини стали кращими серед 20 курсантів з різних регіонів України під час тренувань на спеціальному курсі підготовки медичних працівників у Рівному.

Про це пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці Нацполіції в області.

“Навчання, яке нагадувало бойові тренування: зі стрільбами, військовим спорядженням, пораненими – це про курс “бойового медика” з військової медицини, який відбувся у Рівному. Лекції та практичні заняття максимально нагадували складні фронтові умови та базувалися на реальній практиці”, — йдеться у повідомленні.

Лікарів прикарпатської поліції визнали кращими на тренуваннях курсу "бойового медика"
Фото: Facebook/Поліція Івано-Франківської області

З Івано-Франківщини на навчання приїхали двоє медичних працівників поліції та старший інструктор з особистої безпеки обласного Тренінгового центру ГУНП.

Група курсантів, в якій були лікарі з Івано-Франківщини, відзначилась високими результатами. Інструктори назвали їх кращими в Україні.

“Тактична медицина – це медицина під кулями. І ти – не просто цивільний лікар, а боєць, який надає невідкладну допомогу. І головне – врятувати найважливіше – життя. Інколи, на жаль, навіть ціною здоров’я”, – розповідає медична працівниця обласного Тренінгового центру ГУНП Леся Марковецька.

Лікарів прикарпатської поліції визнали кращими на тренуваннях курсу "бойового медика"
Фото: Facebook/Поліція Івано-Франківської області

У військовій медицині своєчасне надання медичної допомоги, кажуть лікарі, підвищує шанси порятунку важкопоранених воїнів.

“Умови, в яких доводиться транспортувати травмованого, теж є доволі ризикованими та небезпечними. На війні бойовому медику важливо зберігати холоднокровність і не розгубитись. Тож такі тренування не бувають зайвими”, – розповів лікар-терапевт Олесь Тесленко.

Отриманні знання медичні працівники поліції застосовуватимуть на практиці й навчатимуть поліцейських, які захищають Україну на передовій.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.