Більшість прикарпатських сімей виховують по одній дитині — статистика

Новини, Суспільство

Середньостатистична прикарпатська родина складається з трьох людей.

Про це пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

Водночас 32% — це сім’ї з чотирьох та більше людей (в Україні таких родин лише 20%). У своєму складі трьох та двох людей мають по 29% домогосподарств області відповідно.

У 48% домогосподарств області зростають діти віком до 18 років (в Україні таких сімей 38%). З їх числа 77% виховують одну дитину, 22% — двох, решта — трьох дітей і більше.

Серед регіонів України Івано-Франківщина посідає п’яте місце як за часткою багаточисельних сімей (з чотирьох і більше осіб), так і за часткою домогосподарств з дітьми.

Умови та рівень життя домогосподарств з дітьми забезпечують дорослі, які є у їх складі. Дві дорослі людини є у складі 49% домогосподарств з дітьми, три та більше — у 48%.

Разом з тим, 3% цих сімей утримує лише одна доросла людина, у більшості з них виховується одна дитина.

Серед домогосподарств без дітей кожне п’яте — одинаки, з яких 80% – непрацездатного віку.

Працюючі батьки, які значною мірою забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 75% родин нашого краю проти 68% в цілому в Україні. За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави.

Зокрема, 56% сімей нашого краю мають у своєму складі двох працюючих, 34% — одного, решта — трьох і більше таких осіб.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.