Заборона діяльності Московського патріархату в Івано-Франківську закінчилась скандалом — реакція мешканців міста

Новини, Суспільство

На початку квітня міський очільник Руслан Марцінків повідомив, що в Івано-Франківську релігійна спільнота УПЦ Московського патріархату хоче перейти до Православної церкви України.

Натомість релігійна спільнота спростувала таку заяву, передає інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Відтак, 13 квітня депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії звернулися до Президента України та голови Верховної Ради з вимогою припинити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

Вже 12 травня Руслан Марцінків повідомив, що громада церкви подала документи до обласної військової адміністрації щодо переходу до Православної церкви України, проте священники виступають проти цього.

У червні віряни собору, у відповідь на заяву очільника міста Марцінківа про перехід громади до ПЦУ, провели парафіяльні збори.

«За результатами голосування парафіяни ОДНОГОЛОСНО засвідчили вірність Українській Православній Церкві на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Жоден представник громади не висловився за перехід в іншу конфесію.

Тоді як рішення про подальше перебування у юрисдикції Української Православної Церкви прийнято одноголосно, що засвідчено підписами в кількості 496 підписів парафіян в протоколі зборів, який надішлють в Івано-Франківську обласну військову адміністрацію», —  зазначили на сайті «УПЦ Івано-Франківська єпархія»

Один з отців під час виступу на зборах сказав, що церкву Різдва Христового не віддадуть і судитимуться.

У неділю, 3 липня, громада собору Різдва Христового на чолі з тимчасово керуючим Івано-Франківською єпархією Веніаміном, єпископом Хотинським та духовенством собору звернулась до Президента України, як до гаранта Конституції України і просить захистити їх право на віру.

Детальніше зі зверненням можна ознайомитися за посиланням.

Такі новини викликали жваве обговорення у соціальних мережах. Іванофранківці обурені поведінкою священників та вірян собору.


Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.