У майже 87% помешкань прикарпатців, де провели техобслуговування, виявили витоки газу

Новини, Суспільство

У Франківській області кількість виявлених витоків газу на внутрішніх газових мережах щорічно зростає. Так у майже 87% помешкань прикарпатців, де фахівці АТ «Івано-Франківськгаз» провели техобслуговування внутрішніх мереж, виявили витоки газу.

Ще минуло року цей показник був нижчий більш ніж на 5%, з посиланням на пресслужбу підприємства, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

Статистика свідчить, із 9 тисяч обстежених цьогоріч внутрішніх газопроводів, у 7,8 тисячі випадків були витоки газу. Найчастіше, зазначають газовики, витоки знаходять на газових кранах і арматурі. А наявність витоків – пряма небезпека для життя і здоров’я людей.

“Така ситуація обумовлена відсутністю планового технічного обслуговування (ТО) внутрішніх мереж, за обслуговування яких відповідальні власники приватних будинків і квартир. А споживачі часто не поспішають укладати договір на їх обслуговування”, – йдеться у повідомленні.

Більше того, зазначають газовики, саме витоки газу на внутрішніх мережах у приватних будинках і квартирах є причиною більш ніж половини викликів екстреної служби «104». Лише з початку цього року аварійно-диспетчерська служба локалізувала 5,7 тисячі витоків газу на внутрішніх газопроводах.

“Вчасне технічне обслуговування газових мереж в оселі – це гарантія безпечного споживання газу. Часто люди вважають, якщо вони не відчувають запаху газу – значить нема витоків. Але це не так. Наші фахівці, за допомогою сучасного обладнання, перевіряють мережі на герметичність, щільність з’єднань, справність кранів, цілісність шлангів тощо. Тож чи є витік, чи ні, може показати лише прилад”, – каже директор з капітального будівництва АТ «Івано-Франківськгаз» Олександр Мандрик.

Технічне обстеження внутрішніх мереж потрібно робити раз на рік. Кожна родина може самостійно подбати про свою безпеку, уклавши договір з «Івано-Франківськгазом» чи компанією, яка має дозвіл на проведення відповідних робіт.

Укласти договір з газорозподільною компанією на цю послугу можна у 104.ua Клієнтських просторах чи зателефонувавши за номером 067 343 0603.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.