Джонсон запропонував Зеленському створити окремий від ЄС союз

Новини, Політика, Суспільство

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президенту України Володимиру Зеленському створити новий міжнародний альянс, який протистоятиме Росії та стане альтернативою ЄС.

Про це повідомило італійське видання Corriere Della Sera з посиланням на джерела, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Лондонський прем’єр пропонує нову систему політичних, економічних та військових альянсу – альтернативу Європейському Союзу – яка збере країни, об’єднані недовірою до Брюсселя, а також до відповіді Німеччини на військову агресію Росії”, – йдеться у публікації видання.

За словами джерел, які були присутні у ці дні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Борис Джонсон працює над ініціативою вже більше місяця.

Свою ідею прем’єр Британії уперше представив Володимиру Зеленському, коли президент України зустрічав його у Києві 9 квітня.

Модель Європейської співдружності, яку прагне створити Борис Джонсон, визначала б Велику Британію як лідера, і включала, окрім України, Польщу, Естонію, Латвію та Литву, також, можливо, Туреччину на пізнішому етапі.

Після візиту прем’єра Британії до Києва переговори продовжуються, і заохочення Британії до України стають все більш наполегливими та детальними, пише видання.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.