Українцям дозволили не сплачувати комунальні послуги: Кабмін назвав умови

Економіка, Новини, Суспільство

Абоненти можуть не сплачувати комунальні послуги, якщо представлять документи про відсутність більше 30 днів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Факти.

Деяким категоріям громадян дозволили не сплачувати за комунальні послуги. Абоненти мають підтвердити свою відсутність відповідним документом.

Заступник міністра громад та територій Наталія Хоцяновська розповіла, хто може не сплачувати комунальні послуги. Так, якщо людина більше 30 днів не знаходилася в приміщенні, вона повинна звернутися із заявою до постачальника послуг, а також додати хоча б один із наступних документів:

  • довідку про проходження лікування;
  • довідку внутрішньо переміщеної особи;
  • довідку, що свідчить про службу у ЗСУ.

Ця довідка і буде підставою для того, щоб постачальник послуг зробив перерахунок.

Це не стосується приміщень, обладнаних лічильниками. У такому разі потрібно просто передавати показники, а саме – повторювати ті, що були раніше. Також це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком, і не стосуватиметься послуг на тепло.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що Кабінет Міністрів запропонував заморозити тарифи на комунальні послуги в Україні. Відповідну пропозицію надішлють на розгляд Верховної Ради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.